ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (23)

Παρέμβαση Χάρη Δούκα για την προώθηση της Εξοικονόμησης Ενέργειας

Χάρης Δούκας, β’ Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, συμμετείχε σε Ημερίδα Εργαστηρίου Διερεύνησης (Living Lab) Χρηματοδότησης Πράσινων Λύσεων & Ενσωμάτωσης Πράσινων Κριτηρίων στις Δημόσιες Συμβάσεις, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Παρέμβαση Μιχάλη Καλογιαννάκη Προέδρου Τοπογράφων Μηχανικών στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο του Κτηματολογίου

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ) Μιχάλης Καλογιαννάκης άσκησε παρέμβαση στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο του Κτηματολογίου.

Παρέμβαση και προτάσεις Νίκου Μήλη σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες των Ακινήτων στο ΘΕΜΑ FM [ηχητικό]

Ο Α Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Μήλης μιλά για τις νέες τιμές ζώνης των ακινήτων και τη διαδικασία εκτίμησης στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη στο ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΤΕΕ Τάσου Ηλία, σχετικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις

Με αφορμή τη σύγχυση που προκλήθηκε από ανακοίνωση του ΥΠΕΝ σχετικά με την εφαρμογή του νέου ΚΕΝΑΚ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Παρέμβαση Τάσου Ηλία, Γενικού Γραμματέα ΤΕΕ, σχετικά με τη διαδικασία ορισμού νέων ελεγκτών δόμησης

17 μήνες  μετά την τροποποίηση άρθρων του Ν. 4030/2011 τα οποία αφορούν τους ελεγκτές δόμησης και συγκεκριμένα το μητρώο ελεγκτών δόμησης (κατάργηση παρακολούθησης υποχρεωτικού σεμιναρίου, υποχρέωση επιτυχούς εξέτασης από το ΤΕΕ κ διετής εμπειρίας), στο οποίο πλέον μπορούν να εγγράφονται όλοι οι μηχανικοί (και κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με τα έτη εμπειρίας), καμία ενέργεια δεν έχει ληφθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Παρέμβαση της ΔΗΣΥΜ για τη δυνατότητα απαλλαγής ΦΕΜ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 69 του Ν.4172/2013 ο προκαταβλητέος φόρος για τους Μηχανικούς (ΦΕΜ) υπολογίζεται ως ποσοστό επί της συμβατικής αμοιβής τους για την εκπόνηση μελετών ή την επίβλεψη εργασιών.

Δήλωση Νίκου Μήλη, Α'Αντιπροέδρου ΤΕΕ, σε σχέση με την διάταξη του υπουργείου εργασίας περί άρσης της ασφάλισης ιδιότητας του μηχανικού.

Σε ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης δεν γίνεται να υπάρχουν ασφαλισμένοι πολλαπλών ταχυτήτων. Ίδιοι κανόνες για όλους είναι το ελάχιστο που οφείλουν να τηρούν όσοι "εμπνεύστηκαν" τον νέο Ε.Φ.Κ.Α.

Νίκος Μήλης: Οι μηχανικοί δε θα γίνουν στρατός κατοχής...

Για μία ακόμη φορά, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα και τους όρους δόμησης που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το κράτος προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα δημιουργώντας μία σύνθετη γραφειοκρατική δομή, δηλαδή, τις κατάλληλες συνθήκες για να συνεχιστεί η αυθαιρεσία.

Παρέμβαση της ΔΗΣΥΜ για την αναβάθμιση της κατάρτισης και των επαγγελματικών προσόντων του εργατικού δυναμικού σε θέματα Ενεργειακής Αποδοτικότητας.

O Χάρης Δούκας, β’ Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, παρουσίασε, στο διήμερο ενέργειας του ΤΕΕ "Τελευταιες Εξελιξεις στον Τομέα Της Εξοικονόμησης Ενέργειας" (10-11 Ιουλίου), τον Εθνικό Οδικό Χάρτη Προσόντων για την ενδυνάμωση και ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου, μέσα από την αναβάθμιση της κατάρτισης και των επαγγελματικών προσόντων του εργατικού δυναμικού στις κατασκευές, σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας.

Δυναμική Παρέμβαση της ΔΗΣΥΜ για τα νέα Μητρώα Έργων

Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο συζήτησης  του Προσχεδίου Π.Δ, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 20 του άρθρου 118 του ν. 4472/2017 (Α'74) με τίτλο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 201 8-2021 και λοιπές διατάξεις» τοΥΠΟΜΕΔΙ συγκρότησε ομάδες εργασίας για την αλλαγή του πλαισίου των Μητρώων των συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε.), έχουν συσταθεί με ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ τέσσερις ομάδες εργασίας οι οποίες θα πρέπει μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους.

Σελίδα 1 από 2

Newsletter

Γραφτείτε στην λίστα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις του κλάδου.