Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

        Με την σημερινή ανακοίνωσή μας, καταγγέλλουμε την ενδοτική, απαράδεκτη  και αντισυναδελφική στάση της συνδικαλιστικής έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΕΕ (ΡΙΖΟΠΡΟΜ), οι οποίοι εκτελώντας κατά γράμμα την κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επιχείρησαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (1/11/15) να υπερασπισθούν με σθένος την ουσιαστική διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ.

 

        Συγκεκριμένα :

        Οι συνάδελφοι της ΡΙΖΟΠΡΟΜ κατέθεσαν προς ψήφιση στην Αντιπροσωπεία, πρόταση ενσωμάτωσης του ΤΣΜΕΔΕ σε ένα ενιαίο ταμείο, όπως το επιτάσσει-απαιτεί το «μνημόνιο» της αριστεράς

        Οι «πρόθυμοι αριστερούληδες» αποδεικνύονται οι καλύτεροι μνημονιακοί συνεργάτες των δανειστών και των σκληρών νεοφιλελεύθερων κύκλων της Ευρώπης,  ενεργώντας ως «πέμπτη φάλαγγα».

        Η ΔΗΣΥΜ, παράταξη ευθύνης, αντιτάχθηκε σθεναρά, υποστηρίζοντας τις αποφάσεις της Αντιπροσωπείας για αυτόνομη πορεία του ΤΣΜΕΔΕ.

        Ευτυχώς, για το σύνολο των μηχανικών, η Α/ΤΕΕ απέρριψε τις λογικές της παράταξης των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ. 

        Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν θα περάσει στο ΤΕΕ. Θα πρέπει επιτέλους και οι συνάδελφοι που δηλώνουν ή αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί», να αποκτήσουν επιμελητηριακή συνείδηση.

        Αλλά φαίνεται ότι αυτό τους είναι δύσκολο. Τι μπορούμε να περιμένουμε άλλωστε από τους θιασώτες της επανασύστασης της ΜΟΜΑ ; Θέτοντας μάλιστα ιδεολογικά την τεκμηρίωσή τους, ότι η ΜΟΜΑ αποτελεί τον αναγκαίο δημόσιο μοχλό ανάπτυξης στα τεχνικά έργα!

        Όσοι παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές είναι υπόλογοι απέναντι στους μηχανικούς.

        Όσοι οπισθοχωρούν από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα του κλάδου μας θα αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στους δοκιμαζόμενους μηχανικούς.

        Η ΔΗΣΥΜ πιστή στις αρχές της θα συνεχίσει να παλεύει για το ΤΕΕ και την επίλυση των προβλημάτων των μηχανικών μακριά από κάθε είδους λαϊκισμό.

 

ΔΗΣΥΜ ΤΕΕ

Leave a comment