Στην αντιπροσωπεία που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλη διαφοροποίηση στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΤΕΕ.
Διάφορες παρατάξεις, με προεξάρχουσα την παράταξη των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβησαν τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει το Επιμελητήριο στις προηγούμενες αποφάσεις της αντιπροσωπείας, οι οποίες ήταν ξεκάθαρες και απολύτως κατανοητές προς όλες τις πλευρές.

 

Αυτόνομο και αυτοδιοίκητο ΤΣΜΕΔΕ, τίποτα λιγότερο..

Κατέθεσαν ένα πλαίσιο με το οποίο φέρνουν στο προσκήνιο τον όρο ενοποίηση των ταμείων και επί της ουσίας ανοίγουν την κερκόπορτα για να υπονομευθούν οι γραμμές άμυνας των μηχανικών για το ασφαλιστικό μας. Με προφανή στόχο κατά την άποψη μας, να δώσουν άλλοθι στις επερχόμενες κυβερνητικές πολιτικές. Τροποποιούν το διεκδικητικό μας πλαίσιο και ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητικές επιταγές. Επειδή δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον πολιτικό τους φορέα, που υπέγραψε το σκληρότερο μνημόνιο.

Κάποιοι κύριοι, δήθεν αριστεροί, επιδιώκουν να εναρμονίσουν τις κόκκινες γραμμές του επιμελητηρίου με τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.

Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Οποιαδήποτε ενοποίηση θα θέσει σε τεράστιο κίνδυνο τα αποθεματικά του ταμείου μας. Στοχεύουν να καλύψουν τα ελλείμματα άλλων κλάδων με τα αποθεματικά των μηχανικών. Η ενοποίηση του ταμείου μας εμπεριέχει τον μεγάλο κίνδυνο να καταργηθεί η εγγυοδοσία από τον κλάδο Μηχανικών και ΕΔΕ.

Η έννοια της ενοποίησης των ταμείων που περιέχεται στο 3ο Μνημόνιο – το Μνημόνιο Τσίπρα – το σκληρότερο – αυτό που θα έσκιζαν οι δημαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να περάσει ως απόφαση από τα συλλογικά όργανα του ΤΕΕ. Ας τολμήσουν να υλοποιήσουν την ενοποίηση των ταμείων  οι κυβερνώντες, για να πάρουν την βαρύτατη ευθύνη και να είναι εκείνοι που φαρδιά-πλατιά με την υπογραφή τους, θα οδηγήσουν στο τέλμα τον ασφαλιστικό μας φορέα.

Όσοι παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές μας είναι υπόλογοι  απέναντι στους μηχανικούς.
Όσοι οπισθοχωρούν από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα του κλάδου μας θα αναλάβουν την ευθύνη.

Η ΔΗ.ΣΥ.Μ. θα συνεχίσει να διεκδικεί και να προτάσσει τα δίκαια του κλάδου μας.

Πιστοί στις αρχές μας θα σταθούμε απέναντι στον κυβερνητικά καθοδηγούμενο συνδικαλισμό.

Θα συνεχίσουμε ως ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη ενάντια σε όσους επιχειρούν την μετατροπή του ΤΕΕ σε ενεργούμενο κυβερνητικών και κομματικών στρατών ή υπουργικών ομάδων.

 

Leave a comment