Από την 1η Μαρτίου 2016 είχαμε αναδείξει τη θρασύτητα όσων σήμερα νομοθετούν και την άθλια μεθόδευση τους, να μας χρεώσουν τις αναδρομικές αυξήσεις των εισφορών. Τόλμησαν ξεδιάντροπα να ρίξουν τη χαριστική βολή στον κλάδο των μηχανικών που βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Τότε, ορισμένοι μας έλεγαν ότι υπερβάλλουμε, ότι κινδυνολογούμε. Κάποιοι άλλοι, υπόσχονταν επίλυση του θέματος μέσω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα έρχονταν στη Βουλή. Τελικά η εξέλιξη των γεγονότων απέδειξε πολλά και ξεγύμνωσε όλους όσους καθησύχαζαν αρχικά αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι μας παραμύθιαζαν.

Χαρακτηριστικά, σας παραθέτουμε όπως δεσμευθήκαμε (https://dhsym.gr/index.php/deltia-typoy/item/325-anoixti-epistoli-nikou-mili-a-antiproedrou-tee), παλαιότερες επερωτήσεις βουλετών (από το 2012 έως και το 2015) στη Βουλή, έτσι ώστε να θυμούνται όλοι και να αξιολογήσουν τη στάση του καθενός στην πράξη και όχι στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πότε είχαν δίκιο για τις αναδρομικές αυξήσεις κατά των μηχανικών;Τότε που διαμαρτύρονταν ή σήμερα που εφαρμόζουν αυτή την πολιτική που τότε καταγγείλανε με τον πιο σκληρό τρόπο;

Τα πρόσωπα που για 5 και πλέον χρόνια ήταν στο πλευρό μας και υπερασπίζονταν τα αιτήματά μας, τόλμησαν να προχωρήσουν σε ενέργειες που μέχρι σήμερα είχαμε κατορθώσει να βρούμε τρόπο να αποτρέπουμε.

Ταυτόχρονα, όπως στο παρελθόν καταγγείλαμε τον πρώην πρόεδρο του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη έτσι και σήμερα αναδεικνύουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο σημερινός πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Πλιάκης ( και όσοι τον καλύπτουν) για την δυσμενέστατη τροπή που έχει λάβει για τους μηχανικούς το θέμα των αναδρομικών εισφορών.
Απαιτούμε να πάρουν πίσω την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων που περιλαμβάνουν τις αναδρομικές αυξήσεις.
Οι μηχανικοί δεν μπορούν να τα πληρώσουν, δεν ανέχονται άλλο τόση κοροιδία.

Συντασσόμαστε με την απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ να ζητήσει από  τη Διοικούσα Επιτροπή του Τομέα  Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ  και από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ να μην εφαρμοστούν για το σύνολο των συναδέλφων οι αυξημένες και αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές του Ν. 3986/2011 για τα έτη 2011-2014, με δεδομένη και την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να ανακληθεί η ανάρτηση και η ισχύς των ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών για το Α΄ εξάμηνο του 2016, καθώς και να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να  στηρίξει τις παραπάνω αποφάσεις του.

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ 3 Βουλευτές Κατάργηση αναδρομικών αυξήσεων 21/09/2012

 

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ 41 Βουλευτές Κατάργηση αναδρομικών αυξήσεων 03/04/2015

Leave a comment