Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε στην επικαιρότητα η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στη διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων Κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων. Η απάντηση στις πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές θα γίνει έγκαιρα και τεκμηριωμένα για να υπερασπιστούμε, πρωτίστως, το δημόσιο συμφέρον και τον θεσμικό ρόλο του ΤΕΕ.
Μια πρώτη απάντηση ήρθε στην συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5/10, στην οποία κατατέθηκε ψήφισμα, το οποίο συνυπέγραψαν τα μέλη της παράταξής μας Ιωάννης Μαχίκας (Γεν. Γραμματέας της ΔΕ) και Χάρης Δούκας (Β´ Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ) και το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Συνοπτικά, σύμφωνα με αυτό, το ΤΕΕ αντιτίθεται στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και αποφασίζει:
  1. Να προχωρήσει σε παντεχνικό συντονισμό με τους επιστημονικούς συλλόγους, τα σωματεία, τους φορείς των μηχανικών, τα Πολυτεχνεία της χώρας και τους φοιτητικούς συλλόγους 
  2. Να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις υπό την αιγίδα του παντεχνικού συντονισμού 
  3. Να στηρίξει έμπρακτα όλες τις σχετικές κινητοποιήσεις
  4. Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την κατάπτωση της σχετικής νομοθετικής τροπολογίας 
  5. Να ζητήσει από όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια και να στηρίξουν τις θέσεις του ΤΕΕ και των λοιπών φορέων 
 
Η συνέχεια αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος οφείλει να βρεί τον τεχνικό κλάδο ενωμένο και αποφασισμένο να θωρακίσει, με βάση τις σύγχρονες επιταγές, τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών. Δεσμευόμαστε να παρακολουθήσουμε πολύ στενά τις εξελίξεις και να παρέμβουμε δυναμικά.
 
ΥΓ: Είναι φυσικό, πλησιάζοντας προς τις εκλογές η πολιτική αντιπαράθεση να κλιμακώνεται, αλλά όταν αυτή γίνεται με ψέματα και υπερβολές μετατρέπεται σε πολιτικό τυχοδιωκτισμό με τη χρήση ανήθικων πρακτικών. Σε σχετική ανακοίνωση οι συνάδελφοι της πρώην ΡΠΜ και νυν Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ, σκόπιμα αποκρύπτουν ότι το εν λόγω ψήφισμα για να κατατεθεί το συνυπέγραψαν δυο μέλη της ΔΗΣΥΜ με διακριτές θέσεις στην διοίκηση του ΤΕΕ. Προτείνουμε στους συναδέλφους πριν από τις επόμενες ανακοινώσεις τους να είναι πιο προσεκτικοί.