Σε σχέση με την απροειδοποίητη κατάθεση της πρότασης νόμου σχετικά με τη Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών των 3 βουλευτών της αντιπολίτευσης (Κεγκέρογλου, Τζελέπης, Καρράς) έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Η διαδικασία και η ουσία της κατάθεσης της τροπολογίας είναι αντιεπιστημονική και μονομερής.
  2. Το ΤΕΕ διαχρονικά προβάλλει την διαφοροποίηση στα επίπεδα τεχνικής ευθύνης μεταξύ διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών και δίνει έμφαση στην απεικόνιση της διαφοροποίησης και στις ονομασίες των τίτλων σπουδών που απονέμονται, με βάση και το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων.
  3. Ειδικότερα, για την απαραίτητη διάρθρωση της πυραμίδας των τεχνικών επαγγελμάτων το ΤΕΕ έχει και πρόσφατα ρητά διατυπώσει την αναγκαιότητα της διαβάθμισης των εκπαιδευτικών επιπέδων, ώστε να διαβαθμίζεται ανάλογα και η τεχνική ευθύνη.
  4. Υπό αυτό το πρίσμα το ΤΕΕ έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλίες για την συνολική διευθέτηση του ζητήματος, με αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα  στην παράγραφο 6 του άρθρου 6 του Ν. 1486/84, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 24 του Ν. 4233/2014.
  5. Για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις και αυταπάτες από οποιονδήποτε. Πρέπει ψύχραιμα και θεσμικά οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταλήξουν μαζί με την Πολιτεία σε συνολική λύση.