Στις πολύ βαριές σκιές που απλώνονται, η απάντηση είναι μία πέρα από κάθε υποκρισία: Όλα στο Φως! Να μάθουμε την αλήθεια μαζί με όλους τους μαχόμενους μηχανικούς για τις αποφάσεις και τα πεπραγμένα της Τράπεζας Αττικής, καθώς και όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτού του άρρωστου τοπίου….Αν θέλουμε ξανά να κοιτάξουμε στα μάτια τους συναδέλφους μας….

 

Οφείλουμε να διαχωρίσουμε με σαφή τρόπο τη θέση μας από όσους λειτουργούσαν με καθαρά προσωπικές επιλογές έξω από τις διαδικασίες και χωρίς καμιά ενημέρωση ακόμη και για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τους τρόπους επίτευξής τους.

Ήδη το μέλλον της Τράπεζας Αττικής θεωρείται αβέβαιο και ελέγχονται οι λειτουργίες και αποφάσεις της Τράπεζας τόσο από την Κεντρική Τράπεζα, όσο και από την Δικαιοσύνη.  Δεδομένου του ότι  το ΤΣΜΕΔΕ, με χρήματα από το υστέρημα των μηχανικών, ήδη κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Τράπεζας, η οικονομική καταστροφή της Τράπεζας θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τους μηχανικούς και γενικότερα για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και δεν μας αξίζει, έχοντας επιδείξει μια καθαρή στάση με αρχές  στην προσωπική, επαγγελματική και συνδικαλιστική μας ζωή, να υποχρεούμαστε να απολογούμαστε για πράξεις και συμπεριφορές που είναι ξένες με μας.

Θα αναλάβουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί, ώστε να ενημερωθούμε από τις αρμόδιες αρχές για οποιοδήποτε εύρημα των ερευνών αυτών ή όποιο άλλο ζήτημα προκύψει και αφορά τη συμμετοχή μέχρι σήμερα των εκπροσώπων του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας.

Γνώμονας και συμφέρον μας θα πρέπει να είναι η εξάλειψη όποιας σκιάς από την επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank, η διασφάλιση της επένδυσης αυτής και η ενημέρωση των μηχανικών, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Τράπεζα με τα χρήματά τους.

Μήλης Νίκος.

Α Αντιπρόεδρος ΤΕΕ.

 

 

2 comments

Leave a comment